MUURIKKA

Muurikka är ett varumärke som förknippas med kvalitét, samt produkter som kan avnjutas och användas under en lång tid framöver. Muurikka är ett finskt varumärke och har tillverkat produkter sedan 1970-talet. De produkter som har mottagit mest uppmärksamhet de senaste åren är stek hällarna som är anpassade för matlagning utomhus över både öppen eld och gasol. Stek hällarna kan användas för både stekning, wok och grillning och passar både under utflykten, på stranden eller i din trädgård. Hos oss finner du ett brett sortiment av vad Muurikka har att erbjuda kring matlagning utomhus, allt från de välkända stek hällarna till sommarköken och alla tillbehören.

 

Namnet Muurikka har sin koppling till det finlandssvenska ordet murbottenpanna men genom Muurikkas framfart har nu alla former av murbottenpannor och stek hällar börjats kallas för "en Muurikka". Det är ett stort tecken på att Muurikka har cementerat sin plats som nummer ett när det kommer till stek hällar och andra produkter som är kopplade till matlagning utomhus såsom stekspadar, regulator set och gasolbrännare. Och det är inte för inte som Muurikka nått sin pallplats. De har de gjort genom stort fokus på hög kvalitet.

Murrikkas historia:

Under 1970-talet strävade Mikko Kahelin efter en produkt som underlättade hans matlagning. Genom en god vän som arbetade med metall och stål bad Mikko Kahelin att få sin gamla gryta kluven i mitten. Den goda vännen sa dock ifrån och ville inte förstöra grytan utan tillverkade en stekhäll från spill bitar av varmvalsat stål.

Till en början användes stekhällen av nära och kära men efter en tid började idéer gro att sälja den finska stekhällen kommersiellt. Den första ordern var stor och rörde ett par tusen stenhällar, dock avbröts ordern tidigt av köparen. Bakgrunden till det var att beslutet togs under ett bastubad och ordern skrevs ned på en servett. När ordern avbröts hade tåget redan lämnat perrongen och Muurikka hade påbörjat sin framgångssaga. Idag hittar man stek hällar och andra produkter från Muurikka i mångas trädgårdar, uteplatser och hushåll runtom i Sverige.

 
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen