GRILLSYMBOL

GrillSymbol har erfarenhet sedan år 1925.

GrillSymbol har erfarenhet sedan år 1925.

Föregångaren till dagens GrillSymbol var smeden Johannes Moisar som år 1925 öppnade smedja och järnvaruhandel vid Paldiskivägen i Tallinn.

Från hans smedja kom till att börja med små stekpannor och delar till eldstäder och spisar.

Efter att Estland ockuperats av Sovjetunionen 1940 och den fria företagsamheten ströps, försvann alla de produkter som tidigare nådde allmänheten och mycken erfarenhet gick förlorad under en period av 57 år.

Efter att Republiken Estland återuppstått och den fria företagsamheten blivit möjlig på nytt knöt bröderna Laur och Ivar Suurväli därför an till familjetraditionerna och grundade år 1997 sitt företag först kallat Symbol OÜ och snart kom de första stekpannorna ut i handeln igen.  Nu mycket större än år 1925 men i allt övrigt samma kolstålspannor. Generationers erfarenheter visar att en bra kolstålspanna som används på rätt sätt mycket väl kan stå sig gott och väl 100 användningsår.

Är 2008 grundades så produktionsbolaget GrillSymbol OÜ och pannor avsedda att stå emot tidens tand i hård användning började levereras till kunderna. Idag ser vi den mest omtyckta serien betecknad : PRO, som i professionell eller för yrkesmässigt bruk. PRO-pannorna eller stekhällarna är säkra, lättskötta och långlivade.

Under åren 2006-2007 utvidgades sortimentet nu gjordes förutom stekhällar också BBQ- rökgrillar. Vid produktutvecklingen anlitade vi kända BBQ-kockar som utmärkte sig med våra BBQ-rökagrillar i tävlingssammanhang i såväl Estland som Tyskland och Storbritannien vilket gjort vår Q-series BBQ rökgrillar välkända och uppskattade bland så väl yrkeskockar som glada amatörer.

År 2016 introducerade vi stekhällarna i Basic-serien för att ge PRO-serien att prismässigt billigare alternativ som dock innehåller det basala för en stekhäll.

År 2017 återvänder vi så igen till våra rötter och tar åter en gång upp tillverkning av eldstäder, nu för utomhusbruk. Dessa våra utomhusbrasor fångade i en lätt mytisk design, robust och lätthanterbar stålklädsel riktar sig direkt till den nordiska människan med sin längtan till ett naturnära liv genom närhet till grundelementet elden.

GrillSymbol fortsätter som ett familjeföretag där nu den femte generationen tar vid med nya fräscha idéer.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen